Venn Street

On a comparatively small lot in this most elite of all Perth suburbs, our clients intention was to audaciously challenge predictable local constructions, enjoy usage of the entire lot, involve the existing palm tree in the experience and provide a clear separation between pubic and private domains of the home - a delineation defined by the off-form concrete spine wall. This primary element is anchored in the grassed entry court and dominates the entry sequence. Penetrating and defining an elastic thermal membrane between two distinct volumes it unfurls to reveal the length of the pool and concludes by plunging into it. An open staircase leads to the private domain being of a linear form running longitudinally against the southern boundary and floating above the entry.

Completed 1998

AWARDS
2003 RAIA WA Chapter Winner - Single Residential Award
2003 RAIA WA Chapter Winner - People's Choice Award