Coast Residences

The Coast is a gateway building, uniquely situated to be highly visible from all directions and announce the new Scarborough.

The project’s geometry draws inspiration from the local context, referencing the faceting of key Scarborough buildings; a proposition that enables all apartments to have a northern orientation taking advantage of the pristine views, sunlight and a rich diversity of environments. Cladding treatments are robust, capturing the patina of limestone and the contrasts of the ocean reef. An interplay of reflections, light and shadow form a building with a clear identity.

The podium level forms a strong base and landscaped connection to the street, with resident entry into a dramatic and cavernous double volume hosting the gymnasium, communal lounge and art works. Residences cantilever over the podium, providing a variety of apartments that are open plan, flexible and comfortable homes enjoying high levels of amenity.