Andrew McLaughlin Centre

Redevelopment of the AMCC is set to provide a platform that engages local user groups of all ages, and promote active community participation. The concept was developed to recycle existing structures where possible, replace ageing services, improve natural light/ventilation, and increase accommodation/storage to deliver an outcome that allows a multitude of small and large user groups to share the facilities concurrently.

A new entry lobby provides a climate controlled environment between key elements, accessing indoor children’s play and café, commercial kitchen and kiosk, a room for meetings and seminars, and the primary hall that can be divided for smaller groups with a discreet parents viewing platform over.

The early childhood building is also recycled and expanded to allow separate activities internally, central kitchen, new toilets/change rooms and appropriate storage. Interiors extend outdoors to a generous covered play space.

Sheltered gathering spaces at the fringe of the buildings include bbq facilities and bring the diverse user groups together informally.